information & registration 845-256-0191

Continuing Education Credits

Myth, Magic, Mysticism: Seville, Spain | November 5–12, 2020

Participation:
Teachings are appropriate for healthcare professionals as well as the general public. Healthcare professionals will be able to incorporate the tools and practices offered in this program in ways beneficial to clients or patients. Arrangements can be made for family or friends interested in accompanying participants and not attending programs. All rights are reserved to ask a participant to leave who is disruptive to a program.

Credits and Certificates:
For the Jung in Seville program, 10 CE credits for psychologists are provided by the Spiritual Competency Resource Center (SCRC) which is co-sponsoring this program. The Spiritual Competency Resource Center is approved by the American Psychological Association to sponsor continuing education for psychologists. The Spiritual Competency Resource Center maintains responsibility for this program and its content.

  • The California Board of Behavioral Sciences accepts CE credits for LCSW, LPCC, LEP, and LMFT license renewal for programs offered by approved sponsors of CE by the American Psychological Association.
  • LCSWs, MFTs, and other mental health professionals from states other than California need to check with their state licensing board as to whether or not they accept programs offered by approved sponsors of CE by the American Psychological Association.
  • SCRC is approved by the California Board of Registered Nursing (BRN Provider CEP16887) for licensed nurses in California.

For questions about receiving your Certificate of Attendance, Sally Raymond at Sally@nyjungcenter.org. For questions about CE, visit www.spiritualcompetency.com or contact David Lukoff, PhD at CE@spiritualcompetency.com.

In addition, 10 CE credits for NY State Social Workers and Licensed Psychoanalysts are expected to be available through NAAP (National Association for Advancement of Psychoanalysis). NAAP maintains responsibility for the programs and their content as well. Full attendance is required at each presentation to receive credit.

APA credits will be issued at a cost of $50 per certificate; NAAP credits at $35. Certificates of attendance available at a cost of $10 per certificate.

Daily Schedule (Breakdown of CE Credits) for Jung Study Tour to Seville

Thursday, November 5
Didactic Lecture: 1.5 hours
4:00 – 5:30 p.m. Presentation by Earl Collins, Christian Mysticism: An Introduction

Friday, November 6
Didactic Lecture: 1.5 hours
5:30 – 7:00 p.m. Presentation by Monika Wikman, Mystical Visionary: Teresa of Avila

Saturday, November 7
Didactic Lecture: 1.5 hours
9:00 – 10:30 a.m. Presentation by Sylvia Perera, Connecting with the Spirit of My Hidden Spanish Roots

Sunday, November 8
Didactic Lecture 1.5 hours
5:30 – 7:00 p.m. Presentation by Monika Wikman, Spain as Alchemical Vessel

Monday, November 9
Free Day

Tuesday, November 10
Didactic Lecture 1.5 hours
5:30 – 7:00 p.m. Presentation by Sylvia Perera, Seville: City of Light and Shadow, Myth and Reality

Wednesday, November 11
Didactic Lecture 1.5 hours
9:00 – 10:30 a.m. Presentation by Earl Collins, Archetypal Dimensions of Mysticism

1.5 hours
11:00 a.m. – 12:30
Discussion and dialogue with Faculty and participants

Total CE credit hours: 10.5