information & registration 845-256-0191

Continuing Education Credits

Participation:
Teachings are appropriate for healthcare professionals as well as the general public. Healthcare professionals will be able to incorporate the tools and practices offered in this program in ways beneficial to clients or patients. Arrangements can be made for family or friends interested in accompanying participants and not attending programs. All rights are reserved to ask a participant to leave who is disruptive to a program.

Credits and Certificates: For both programs, 12 CE credits for psychologists are provided by the Spiritual Competency Resource Center (SCRC) which is co-sponsoring this program with the NY Center for Jungian Studies. The Spiritual Competency Resource Center is approved by the American Psychological Association to sponsor continuing education for psychologists and maintains responsibility for this program and its content.The California Board of Behavioral Sciences accepts CE credits for LCSW, LPCC, LEP, and LMFT license renewal for programs offered by approved sponsors of CE by the American Psychological Association. LCSWs and MFTs from states other than California need to check with their state licensing board for approval. For questions about receiving your certificate, contact the NY Center for Jungian Studies at jofisher@nyjungcenter.org.

In addition, for both programs, 12 CE credits for NY State Social Workers and Licensed Psychoanalysts are expected to be available through NAAP (National Association for Advancement of Psychoanalysis). NAAP maintains responsibility for the programs and their content as well.

Full attendance is required at each presentation to receive credit. CE credits will be issued at a cost of $50 for APA credits per certificate and $35 per certificate for NAAP credits. Certificates of attendance available at a cost of $10 per certificate.

View breakdown of credits, per trip, below:

Jung in Ireland: The Uses of Enchantment: Charisma and Power, A Program with the Monks of Glenstal Abbey

March 23-28, 2020


Monday, March 23
Didactic lecture: 1.5 hours
4:00 -5:30 p.m.: Opening presentation by John Hill, Re-enchanting the World: Dangers and Blessing


Tuesday, March 24
Didactic lecture: 1.5 hours
9:45 a.m. – 11:00 a.m. Presentation by Mark Patrick Hederman, Let him strive to be loved rather than feared.
11:30 a.m. – 12:00 p.m. Discussion and dialogue led by Mark Patrick Hederman
Didactic lecture: .5 hours each group
Group A: 2:15p.m. – 2:45 p.m. Viewing the Icons, led by one of Glenstals scholarly monks
Group B: 2:45 – 3:15 p.m. Viewing the Icons, led by one of the Glenstals scholarly monks
Didactic lecture: 1.5 hours
3:45 p.m. – 5:15 p.m. Presentation by Colman O’Clabaigh, Bewitched, Bothered and Bewildered: Talismans, Amulets and Magic tokens in Medieval Ireland


Wednesday, March 25
Didactic lecture: 1.5 hours
10:30- 12:00 p.m.: Presentation by Sylvia Perera, Shaman, Priest, and Healer: Learned Powers of Attunement

Didactic Lecture: 1.5 hours
4:30 p.m.-6:00 p.m. Presentation by Noirin Ni Riain, Enchantment and Charisma in the Songs, Stories and Poetry of Ireland


Thursday, March 26
Free day


Friday, March 27
Didactic lecture: 1.5 hours
9:30 a.m. – 11:00 a.m.: Presentation by Yoram Bilu, Messianism and the Phantom Charisma of the Rabbi
Didactic Lecture 1.5 hours
2:30 p.m. – 3:45 p.m.: Presentation by Marlene Frantz, Charismatic Mothers and Their Enchanted Daughters
4:15 p.m. – 5:00 p.m. Discussion and dialogue continued with Marlene Frantz


Saturday, March 28
Didactic lecture: 1 .5 hours
9:30 a.m. – 10:45 a.m.: Presentation by Simon Sleeman, Being in Charge and Having Authority Without Needing to Control
11:15 a.m.: Closing faculty-participant discussion reflecting our experience at Glenstal Abbey


Total CE hours: 12
Download HERE.

 

Awakening the Genie Within: Our Undiscovered Self
March 30- April 5, 2020


Tuesday, March 31
Didactic lecture: 3.0 hours
9:30 – 11:00 a.m.: Presentation by Ashok Bedi, Discover Your Inner Divine Twin
11:30 – 1:00 p.m.: Presentation by Sylvia Perera, Dark Places of Wisdom That Release the Genie Within
2:30 p.m. Workshop I .5 hours


Wednesday, April 1
Didactic lecture: 1.5 hours
9:30-11:00 a.m. Presentation by Erik Goodwyn, The Inner Alchemical Process in Our Everyday Lives
11:30 a.m. Workshop II .5 hours
2:30 p.m. Workshop III .5 hours


Thursday, April 2
Didactic lecture: 1.5 hours
9:30-11:00 a.m.: Presentation by Veronica Goodchild, Inner Genie: Where to Find Inspiration in Nature and Mother Earth
11:30 a.m. Workshop IV .5 hours


Friday, April 3
Free day


Saturday, April 4
Didactic lecture: 1 .5 hours
9:30-11:00am: Presentation by Margaret Klenck, Celtic Tales of Desire, Awakening, and Discovery
11:30 a.m.: Workshop V .5 hours
2:30 p.m.: Workshop VI .5 hours


Sunday, April 5
Didactic lecture: 1.5 hours
9:30-11:00 a.m.: Presentation by Dennis Slattery, A Brush with the Soul: Coloring the Genie Within


Total CE hours: 12
Download HERE